Нов слух твърди, че Nintendo подготвя свързан с виртуалната реалност анонс за своята конзола Switch, и можем да го чуем още тази година. Информацията идва от няколко източника, които твърдят, че подбрана селекция от Nintendo Switch ексклузиви може да получи VR поддръжка „в недалечно бъдеще“.

Според слуха интерактивните играчки от серията на Nintendo Labo ще бъдат първите, които ще поддържат новата опция. Засега не знаем кои точно Nintendo Labo комплекти ще се възползват от евентуалната нова функционалност.

Миналата есен президентът на Nintendo в Америка Реджи Фис-Еме потвърди, че компанията експериментира с виртуална реалност за своята конзола, но ще я въведе само когато се увери, че може да бъде използвана за създаването на нещо наистина забавно.

През миналата година в системен фърмуер на Nintendo Switch бе открита препратка към VR Mode, който разделя екрана на две, а през 2016 г. Nintendo регистрира патент за VR дисплей, който се носи на лицето, точно като мобилните VR шлемове.

Ако в момента Nintendo Switch има нужда от нещо, то това са нови оригинални игри, а не експериментално VR съдържание, но познавайки Nintendo, компанията ще предпочете това, което има потенциала да донесе повече пари, а не да зарадва геймърите.

Впечатляващи снимки със смартфон? По-лесно е, отколкото предполагате (част 1)

Още от Play