Mass Effect Legendary Edition излезе миналия петък и данните от Steam показват, че геймърите са толкова претръпнали на претоплени стари заглавия, че нямат проблем да играят игра отпреди над 10 години.  

Преработената трилогия Mass Effect Legendary Edition е на първо място в класацията на актуалните заглавия в Steam, достигайки през уикенда почти 60 000 едновременни играчи. Това всъщност е най-високата бройка едновременни играчи в Steam за която и да е Bioware игра. Освен това е и заглавието от каталога на ЕА с втория най-голям брой едновременни играчи в Steam, изпреварвано само от мулитплейър шутъра Apex Legends.

Въпреки че тези цифри вещаят успех за космическата сага в нейния повторен дебют, ревютата на Mass Effect Legendary Edition в деня на премиерата бяха посредствени. Главните причини за това бяха техническите проблеми и ограничените графични опции в РС версията. След бързата намеса на модъри сега ревютата се изкачиха до Very positive категорията.

Mass Effect Legendary Edition съдържа оригиналната трилогия и всяко DLC за нея без мултиплейър режима от Mass Effect 3. При пълната липса на големи заглавия тази година е тъжна реалност, че 10-годишната трилогия попада в челните места. По-рано този месец Resident Evil Village също се пребори за добър дебют, събирайки 100 000 едновременни играчи – най-много в историята на поредицата в Steam.

Снимка: BioWare

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: