В рамките само на 24 часа мечтата на милиони фенове да мерят сили в света на Diablo 3 със своите колеги от други платформи се роди и умря. Първоначално представител на Blizzard заяви, че компанията подготвя междуплатформен геймплей за новата Diablo 3: Eternal Collection между собствениците на Switch и останалите играчи. Според него вече се водят разговори със Sony и Microsoft за това те да направят своите версии на играта съвместими с предстоящото издание за Switch.

Сега обаче Blizzard отхвърли идеята за междуплатформения геймплей в Diablo 3: Eternal Collection с обяснението, че към този момент компанията „няма никакви планове“ да въведе функцията.

Тъй като към момента вече има пет версии на играта, междуплатформеният геймплей е една от най-желаните от геймърите функции. Blizzard преди намекна, че не възнамерява да я въвежда, и явно компанията не е променила значително мнението си. Междуплатформеният геймплей става все по-популярна функция в мултиплатформените версии, като сред игрите, които го предлагат, влизат Rocket League, Fortnite и Minecraft.

Тагове: