Blizzard обяви своя календар за BlizzCon 2018, от който личи, че ни очаква нещо голямо с марката Diablo. Още първият панел след официалното откриване се нарича Diablo: What’s next? По традиция компанията използва този начален момент от форума, за да очертае това, което следващата игра или експанжън ще донесат.

Така например миналата година на BlizzCon 2017 имаше панел за World of Warcraft, който придружи анонса на WoW Classic и експанжъна Battle for Azerotoh, докато през 2016 г. първият панел бе за Hearthstone с повече подробности за експанжъна Mean Streets of Gadgetzan. През 2017 г. Diablo подозрително отсъстваше от сериозните анонси на конвенцията, така че по всичко личи, че тази година е ред екшън ролевата игра да застане под светлината на прожекторите.

Blizzard не крие, че има няколко нови проекта с марката Diablo и от доста време набира специалисти за екипа. Компанията подготвя порт на Diablo III за Nintendo Switch, който ще излезе на 2 ноември – деня, в който стартира и BlizzCon 2018.

Тагове: