Професионалните играчи на Overwatch тренират здраво, защото така се държат на най-високо ниво. В кой момент обаче тренировките стават брутални и потенциално опасни?

Отборът на шанхайските Дракони от китайската Overwatch лига загуби всичките си 32 мача, което накара общността да зададе някои трудни въпроси за това как се подготвят играчите. В отговор, мениджърът на отбора Янг Ван разкри подробности за подготовката на отбора, от които стана ясно, че тренировъчният им режим може да бъде опасен за здравето на играчите.

По собствено признание, тренировките започват в 10:30 сутринта и продължават най-рано до 22:30, а понякога и до полунощ. Тренира се 6 дни в седмицата и често това означава поне 72 часа на седмица.

Според някои, именно този напрегнат режим е причинил сериозен стрес и прекомерно натоварване на играчите, което може да бъде обяснение за слабата им форма. Мениджърът обаче отхвърля тези обвинения и твърди, че всички играчи са наясно с напрежението и са готови да дават всичко от себе си. Нещо повече, той е готов да ускори още повече темпото в отговор на оплакванията.

Добрата новина за профи геймърите е, че Overwatch лигата осигурява минимална заплата от 50 хиляди долара на сезон, настаняване и лечение.

В момента сме в средата на редовния сезон, а големят финал е през юли, където печелившият отбор ще вземе награда 1 милион долара.

Тагове:
Най-четени
Всички

Телефон със селфи камера под дисплея? Ще видим след само два дни

130 | 24.06.2019
Още от Play

Diablo 4 вече е в ръцете на служители на Blizzard

107 | 25.06.2019