Activision обяви работата по Call of Duty: Black Ops 4 още през март, но без да разкрива особени детайли около заглавието. Това се промени късно снощи - за добро или лошо. 

За съжаление Black Ops 4 изоставя традиционната кампания за един играч и вместо това ще се съсредоточи върху груповата игра. Това не означава, че няма да има сюжетни елементи, но те ще бъдат вплетени в режимите за мултиплейър. Те от своя страна включват както досегашния стандартен режим Zombies, но и чисто новото допълнение Blackout, което представлява прочитът на Black Ops на стила на масови битка в PUBG и Fortnite. Режимът ще въведе герои и местоположения от предишните игри в серията и ще се провежда на "най-голямата карта, която някога е била представена в поредицата Call of Duty", коментират от Activision. На нея играчите ще могат да управляват земни, въздушни и морски превозни средства.

Междувременно ето един поглед към по-традиционния мултиплейър режим:

Според източник на Activision фокусът на Black Ops 4 върху мултиплеър режима не показва цялостна промяна за серията, а само за тазгодишното издание. За да компенсира отсъствието на традиционна кампания, Black Ops 4 ще предлага три различни "зомби" изживявания. Това включва чисто нов сюжет, отделен от миналите игри, и това, което изглежда, елементи, извадени от "Гладиатор" и "Титаник"... по някаква причина. Ето един поглед към зомби режима:

Black Ops 4 излиза на 12 октомври за PS4, Xbox One и PC. Играта е разработена от студиото Treyarch, което пусна Black Ops 3 през 2015 г. и се погрижи за миналогодишното завръщане към корените на серията с Call of Duty: WWII.