Суперкомпютърът във вашия джоб скоро може да превърне актуалните конзоли на Sony и Microsoft в остаряла техника - такава е амбициозната прогноза на компанията ARM, известна с дизайна на чип архитектурата при много мобилни устройства.

По време на участието си в конференцията Сasual Connect в Амстердам директорът за екосистемите на ARM Низар Родман обясни, че чиповете, които компанията създава в партньорство с лидери като Nvidia, Samsung и Texas Instruments, ще могат да генерират графика, сравнима с тази на PlayStation 4 и Xbox One най-късно до края на 2017 г.

"Това означава, че ни дели само година от момента, когато смартфоните и таблетите ще могат да подкарват същите в графично отношение игри, за които днес купувате отделен хардуер", казва Родман.

По думите му, това може да доведе още много хардкор играчи на мобилния гейминг пазар, който се изчислява на 30 милиарда долара.

"Мобилният хардуер и сега е мощен. Ако погледнете днешните флагмани, тяхната производителност вече е по-висока от Xbox 360 и PlayStation 3 и с бързи темпове достигат Xbox One и PlayStation 4", добавя още той.

Виж още: Без нова Assassin's Creed игра тази година

Тагове: