След безпрецедентния теч на кадри от The Last of Us Part II преди дни Sony сподели официално, че е открила отговорните за това.

Геймплей и кътсцени, включително такива, които разкриват важни обрати от сюжета, се появиха в YouTube и Reddit, но след бързата намеса на Sony те бяха свалени. Щетите обаче са очевидни и застрашиха комерсиалния успех на The Last of Us Part II, която е най-големият PS4 ексклузив тази година.

Издателят и студиото Naughty Dog излязоха с изявления, в които заклеймяват постъпката, защото проваля дългогодишния труд на студиото и изживяването на феновете по цял свят. Първоначално се предполагаше, че виновник за теча е работил по The Last of Us Part II служител, ядосан на Naughty Dog.

Сега обаче Sony твърди, че нито един от идентифицираните виновници не е свързан с японския гигант или с американското студио. Разследването продължава. 

Зa щастие феновете ще трябва да бъдат внимателни още относително кратко време. След забавяне миналия месец заради коронавирус пандемията Naughty Dog обяви, че The Last of Us Part II сега ще излезе за PS4 на 19 юни.

Виж още: Второто поколение Google Stadia вече е в ръцете на разработчиците

 

Тагове: