Някой някъде в Google очевидно е убеден в успеха на Stadia, защото явно вече усилено се работи по следващото поколение от хардуера на платформата за стрийминг на игри. Според Stadicast, който обикновено е надежден източник, прототипи на второто поколение хардуер на Stadia вече се намират в ръцете на разработчици.

Един такъв анонимен разработчик разкрива, че Gen 2 Stadia възпроизвежда неговата игра по-добре от Xbox Series X. Според програмиста неговото студио дори не е искало хардуерен ъпгрейд, а е получило новата конфигурация автоматично и го е забелязала, защото изведнъж производителността на играта се е увеличила значително.

Това е добра новина за феновете на гейм стрийминга. Тя вероятно означава, че повечето ААА игри ще използват новия хардуер, така че геймърите ще получат ниво на графика равно или дори по-добро от предстоящата конзола Xbox Series X през Stadia, без да се налага да заплащат нищо допълнително (освен месечната си такса, разбира се). Всичко това идва на фона на вече обявените над 450 игри, които очакваме за Stadia тази година.

Виж още: Джей Джей Абрамс прави мрачен сериал по Justice League Dark за HBO Max

 

Тагове: