След като стана ясно, че новата Borderlands 3 няма да излезе в Steam, недоволни фенове бомбардираха с негативни ревюта предните две части на шутъра за платформата. Модераторите на Valve обаче реагираха бързо и въведоха нова система, която не позволява на offtopic ревюта да се отразяват на оценката, която играта има в Steam.

След анонса, че има ексклузивно партньорство с Epic, в резултат на което Borderlands 3 ще бъде ексклузивна за новия магазин на студиото, Steam потребителите изляха гнева си върху първите две части на поредицата. След намесата на новата система за филтриране тези негативни ревюта, които наброяват около 4000, няма да бъдат включени в потребителската оценка на игрите.

Разбира се, написаните ревюта остават в Steam, което означава, че ще може да прочетете всички недоволни мнения. Те обаче няма да заблуждават евентуалните купувачи, намалявайки незаслужено положителните отзиви за вече излезлите игри.

Valve анонсира новите мерки миналия месец в опит да превърне всички Steam ревюта в „точни и надеждни“. Според компанията под ударите на алгоритъм ще попаднат всички отзиви, които не са по темата, касаят други продукти и изразяват лични и емоционални мнения. Такива материали ще бъдат премахвани от Steam почти в реално време.

 

Тагове: