Какво става, когато смесиш неостаряваща класика като Tetris и новата концепция за кралска битка между голям брой играчи? Правилният отговор всъщност е Tetris 99, която за момента е ексклузивна за Nintendo Switch, но ако искате максимално сходно изживяване, Tetris Royale може да бъде вашата игра. Последната е партньорство между The Tetris Company и N3TWORK, които сключиха договор за дългогодишно сътрудничество. Той пък означава, че можем да видим още Tetris игри за мобилни устройства в бъдеще.   

Както подсказва името, Tetris Royale ще представи кралска битка за 100 играчи, но ако масовката не е по вкуса ви, предвиден е още солов режим и дневни предизвикателства, в които играчите могат да печелят награди, специални умения и козметични екстри, които да използват в останалите режими.

Tetris Royale за момента е в процес на разработка и ще бъде налична за бета-тест на iOS и Android устройства по-късно тази година.

Ако нямате търпение, още сега пък може да пробвате друга не по-малко причудлива комбинация – Flappy Royalе, която превръща мобилната сензация Flappy Bird във Fortnite.

Виж още: Toy Story 4 поведе битката за "Оскар" в най-силната година за анимациите