Понеделник бе голям ден за Destiny 2, тъй като вече излезе дългоочакваното разширение Lightfall за онлайн версията на играта. В Steam стартирането на разширението очевидно помогна на шутъра да достигне нов рекорд за едновременно играещи играчи.

Така играта достигна повече от 300 000 пикови едновременни играчи в Steam, което е нов исторически рекорд за заглавието на Bungie. Според историческите данни в SteamDB предишният рекорд на Destiny 2 за едновременно играещи играчи е бил около 128 000 играчи, така че Lightfall наистина е увеличил броя им, както Bungie се надяваше.

Със сигурност помогна и фактът, че сайтове като Fanatical и Green Man Gaming предлагаха ъпдейта с 15 процента отстъпка.

Destiny 2 се предлага и на конзолни платформи, така че пиковата цифра от 300 000 едновременни играчи представлява само малка част от общата аудитория на играта. Очаква се Destiny 2 за PlayStation и Xbox също да отбележи ръст в използването си, съвпадащ с пускането на Lightfall.

Destiny 2 е безплатна игра, а разширението Lightfall се предлага самостоятелно за 50 долара или чрез годишен пропуск за 100 долара.

Lightfall открива изцяло нова виртуална година в Destiny 2 и нов сезон - Defiance, включващ нови дейности за участие, екипировка за събиране и седмични мисии. Друга промяна е премахването на Adept трудността и увеличаването на тавана на нивата за Hero (soft cap +20), Legend (+30) и Master (+40).

Снимка: Bungie

Виж още: Дочакахме я: отворената бета на Diablo 4 започва през март