Opera GX пуска за своя браузър, насочен към геймърите изкуствен интелект, който можете да използвате още сега. С цел да отговори на всички въпроси, свързани с видеоигрите, които имате във всеки един момент, функцията беше показана на демонстрация на Gamescom 2023. Opera GX иска да продължи да се утвърждава като браузър за видеоигри, а този алгоритъм е следващата стъпка.

Наречен Aria, новият ИИ идва в Opera GX, за да ви накара да се почувствате така, сякаш разговаряте с браузъра си за всички неща, свързани с видеоигрите, а освен това има и чувство за хумор.

Към момента трябва да активирате функцията "Ранно пиле" в настройките на Opera GX и да преминете към разширението Aria, а то има за цел да предлага актуални актуализации и слухове за всички най-големи игри в момента.

От сезонни актуализации за Diablo 4 до персонализирани биографии на героите за вашата собствена история в Baldur's Gate 3 - Aria е посветена изцяло на видеоигрите. Всъщност можете също така да маркирате всеки текст в браузъра и Aria ще добави допълнителна информация, свързана с фразата, контекста и дори подкана.

Опцията за избор на Aria разполага и с някои функционалности с бързи клавиши, тъй като можете да използвате клавишните комбинации ctrl+ / (Win) или cmd+ / (Mac), за да накарате Aria да излезе като наслагване в браузъра, където можете да изберете дали да видите отговора веднага, или вместо това да се върнете към браузването.

От това, което видяхме на Gamescom, Aria изглежда невероятно проста и интуитивна, след като я активирате чрез Early Bird частта на Opera GX - толкова просто, че или изхвърляте полето за търсене и задавате въпроса си, или използвате гореспоменатото наслагване. Имайте предвид, че можете да използвате Aria както в самата Opera GX, така и в браузъра Opera.

Снимка: Unsplash

Виж още: Наследникът на Nintendo Switch обещава игри с качеството на PS5 заглавия