Качеството на игрите в Steam може и да е противоречиво, но никой не оспорва тяхното количество. Ъпдейт на интерфейса в платформата позволява търсене по жанрове, което показва, че в доста широката категория на инди игрите попадат над 40 000 заглавия.

Чисто технически в категорията попадат и игри от други жанрове, които са определени като създадени от независими разработчици. Каквото и да говорим обаче, бройката е невероятна. Чисто и просто , когато тръгнете на пазар, човешкият капацитет не позволява нито да изиграете, нито да запомните, нито дори да осмислите такъв огромен брой игри.

Преди време Valve имаше механизъм за отсяване на публикуваните заглавия, но днес той не съществува. В резултат Steam е залят от огромен брой безумни игри с минимална или никаква техническа и геймплей стойност. В този смисъл платформата е РС еквивалентът на Google Play Store. И в двата случая летвата е практически несъществуваща и всеки може да представи своите „творения“ без оглед на тяхното качество.

Дигитална платформа с десетки хиляди творби не е ненормална, когато става въпрос за книги, музика и филми. Никой не се оплаква, че в Amazon има прекалено много книги или че в iTunes има прекалено много музика. Главният проблем в Steam обаче е липсата на надежден механизъм за откриване на добри попадения. С оглед на популярността на гейминга може би наличието на прекалено много игри също е необходимо зло, а геймърите просто трябва да приемат, че не могат да изиграят или дори да познават всяка една от тях.    

Виж още: Нов емулатор превръща вашето РС в Nintendo Switch

 

Тагове: