Netflix работи върху сериал, базиран на култовата видеоигра Resident Evil. Deadline допълва, че за момента липсва почти всякаква официална информация, свързана със сюжетната линия, липсват и актьорските имена, които ще участват в продукцията.

Известно е само, че зад изработката на сериала стои немското студио Constantin Films, а финансирането естествено идва от Netflix. По отношение на историята се знае само че „ще проследи житейските неволи на героите в шест серии“. Сериозна информация, няма две мнения.

Като фенове на поредицата можем още отсега да споделим, че могат да ви очакват всякакви видове мутации, много зомбита, Umbrella Corporation, напрежение и множество обрати. Трябва да припомним също, че режисираната от Пол Андерсън серия от игрални филми към днешна дата е спечелила 1.2 милиарда долара, превръщайки я в най-успешната продукция, базирана на видеоигра.

Според анализаторите решението на Netflix да инвестира в популярната марка на японския издател Capcom няма нищо общо с римейка на Resident Evil 2, който ще дебютира с днешна дата за PS4, PC и Xbox One. Причината е успехът на Walking Dead серията на AMC и желанието на Netflix да се включи в разпределението на зомби пая, който публиката все още поглъща в големи количества.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Още от Play