Nintendo се представи относително добре по време на тазгодишните награди BAFTA, взимайки три приза. Въпреки това успехът на Zelda: Breath of the Wild и Super Mario Odyssey бе засенчен от изказване на генералния мениджър на Nintendo EPD Шиния Такахаши, който разбуни духовете с признанието, че японският ветеран може би вече работи по следващия си конзолен проект.

"Nintendo непрекъснато работи по хардуер, така че вече извършваме развойна дейности и може да видите новата система в някакъв момент в бъдещето", посочва той в интервю за ВВС.

Разбира се, от една гледна точка Такахаши просто изтъква очевидното: компании като Nintendo постоянно имат нови хардуерни проекти и по система като Switch е работено от години, преди да я видим на пазара. От друга страна обаче, нищо не пречи да става въпрос и за действително нова конзола.

Дали тя ще бъде нова портативна система? Или пък ревизия на Switch с нов графичен процесор, за която вече се спекулира? А може би е ред на следващата "мини" конзола като Game Boy или N64? Буквално вчера разбрахме, че Sega атакува нишата на модернизираните ретро системи с миниатюрна версия на Genesis.

На този етап изказването поражда много повече въпроси, отколкото отговори, но пък дава храна за най-шантавите и нетрадиционни спекулации - а това е едно от нещата, които правят гейминга толкова вълнуващо хоби.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Битка на титани: Samsung Galaxy S10+ победи Huawei P30 Pro в тест за скорост (ВИДЕО)

166 | 24.04.2019
Още от Play

Кои са тези хора, които играят новата Call Of Duty, която дори не е обявена?

0 | 25.04.2019