Японският гигант Nintendo обяви, че ще пусне своята популярна поредица Mario Kart за мобилни устройства.

Nintendo загатна за предстоящия рилийз Mario Kart Tour, който се очаква да види бял свят през март 2019 г. Това е доста далеч и засега не разполагаме с повече подробности. Но за повечето ентусиасти самото потвърждение е изключително вълнуваща новина.

Mario Kart е един от най-разпознаваемите IP-та в историята на Nintendo и продължава да се продава добре днес. Вчера Nintendo разкри, че от Mario Kart 8 Deluxe са продадени повече от 7.3 милиона копия за Switch от пускането му през април миналата година. Това означава, че половината купувачи на Switch устройства я играят.

Nintendo обяви своето намерение да започне разработване на игри за смартфони през 2015 г. Към днешна дата са пуснати Super Mario Run, Fire Emblem Heroes и Animal Crossing: Pocket Camp. Социалното приложение Miitom не пожъна успех и затова ще бъде прекъснато през май.

Според източници на Wall Street Journal Mario Kart е единственият франчайз, който ще бъде пуснат за мобилни устройства. Миналата година се появяваха слухове, че Legend Of Zelda също ще е достъпна за смартфони, но Nintendo не е потвърдила това.

Тагове: