Опцията за облачно съхранение на сейвовете бе една от най-големите липси във функционалността на Nintendo Switch.

Цели 18 месеца по-късно геймърите ще могат да се възползват от това, когато бекъп функцията най-сетне заработи през септември. И ако чакането само по себе си не е било достатъчно, геймърите ще трябва да плащат за удоволствието по 20 долара на година и ще могат да се възползват от облачните сейвове, само докато продължават да плащат.

Това е така, защото за разлика от всяка една конзола от последното десетилетие, Nintendo Switch единствена не предлага безплатен метод за бекъп на сейвове. За разлика от предходните Nintendo 3DS, Wii U и Wii, Nintendo Switch заключва всички сейвове в своята памет без опция да ги прехвърлите на друго място. Не може да прехвърляте сейвове между конзолата и карта памет. Не може да архивирате нищо на външен харддиск.  

Всъщност, до септември не може да направите каквото и да било с вашите сейвове. Ако ги изтриете или конзолата ви се повреди всички те са безвъзвратно загубени. Това е особено притеснително в случая, защото Nintendo Switch е хибридна конзола, която често се ползва навън; може да я загубите, да я изпуснете или да я счупите по-лесно от домашна конзола.

Опцията за онлайн сторидж определено е облекчение, но не решава всичко. Докато Nintendo не предостави локална алтернатива, Switch геймърите имат само два варианта: да платят или да рискуват.  

Тагове: