По всичко личи, че 2018-а ще бъде годината на Вattle royale игрите, което е и напълно очаквано предвид големия успех на и Fortnite и PlayerUnknown’s Battlegrounds. Към тази мимолетна мода искат да се присъединят и титаните на онлайн шутърите Call of Duty: Black Ops 4 и Battlefield V.

Най-напред шокиращата новина е, че Call of Duty: Black Ops 4 може изобщо да не предложи солова кампания. Вместо това Treyarch изглежда ще насочи усилията си към мултиплейъра и Zombie режима на играта. В същото време Raven Software пък явно работи по Battle royale режим за шутъра, който трябва да ни даде първата високобюджетна игра на такава тематика.

От друга страна студиото DICE потвърди, че вече експериментира със същия масов режим и възнамерява да го добави в следващата част на своята поредица Battlefield, условно носеща името Battlefield V.

За щастие за разлика от Black Ops 4, Battlefield V не възнамерява да къса със соловата кампания. Нещо повече, въпросният Вattle royale режим явно няма да бъде готов за премиерата на играта, а ще бъде добавен малко по-късно като безплатен ъпдейт.

Засега нито една от двете спекулации не е официално потвърдена от Activision или Electronic Arts, така че информацията попада в графата "слухове". Загубата на сингъл кампанията в Call of Duty е нож с две остриета - в последно време поредицата наистина върви надолу като сингъл режим, но от друга страна така играта губи голяма част от стойността си в очите на хората, които все още предпочитат нормалната игра насаме с конзолата и телевизора.

Още от Play