Нов доклад от Япония предполага, че по-малка версия на Nintendo Switch ще бъде пусната през 2019 г. Тя и ще струва по-малко, но ще премахне част от функционалностите на моментния вариант, за да се фокусира върху преносимостта.

Докладът е от Nikkei и казва, че този ход идва, след като Nintendo намали своите цели за продажби за годината от 20 милиона Switch бройки на 17 милиона и се опитва да пусне тази преносима версия рано, за да разшири потребителската си база. Nikkei твърди, че Nintendo е казала на множество доставчици и разработчици за плановете за пускане на този по-малък Switch. В слуха се казва, че тази версия на Switch ще бъде направена с мисъл за игра на открито и портативност.

Nikkei също така отбелязва, че Nintendo планира да пусне по-скъпа онлайн услуга през 2019 г. Тя ще бъде насочена към ентусиастите, които са готови да плащат повече за по-високо ниво на обслужване. Ако случаят е такъв, текущата услуга Nintendo Switch Online вероятно ще остане в сила заедно с нея.

Цялата тази информация е само слух и трябва да бъде взета с едно наум. Така например Wall Street Journal Japan съобщи миналата година, че Nintendo обсъжда нова версия на Switch, която ще модернизира посредствения LCD дисплей на системата и може да пристигне през втората половина на 2019 г. Nikkei обаче отбеляза, че намалението на цените и наследникът на Switch засега не се разглеждат.

Ако има по-малък и по-преносим Switch в разработка, не е известно как точно ще изглежда системата. Възможно е такава система да се откаже от разглобяемите Joy-Con контролери в полза на цялостно устройство, което потенциално няма да идва с док или може би дори да се играе на телевизията. Тези промени, наред с други възможни корекции могат да позволят на Nintendo да продаде различната версия на Switch за много по-малко от сегашната цена от 300 долара.

Макар че това противоречи на философията на Switch, Nintendo вече направи подобен ход, когато пусна 2DS - 3DS конзола без 3DS, която се продаваше за по-малко.

9 човешки органа, от които вече не се нуждаем

---

Спадът в продажбите на iPhone вече с ясно изражение. Числата са стряскащи

Тагове: