Nintendo Switch ще дебютира на пазара с нова Mario игра, както и порт на RPG хита Elder Scrolls V: Skyrim, твърдят източници, запознати с плановете на компанията, цитирани от Let’s Play Video Games.

Мистериозното ново Mario заглавие засега все още няма име, но ще има отворен 3D свят, подобно на Super Mario 64 и Super Mario Galaxy. От централната зона в света играчите ще могат да избират различни нива и светове в хода на приключението. Играта ще има кооперативен мултиплейър режим, при който двама играчи работят заедно за постигането на дадена цел. В края на всяко ниво ще може да се види кой е допринесъл повече за успеха. Източниците твърдят, че Nintendo вече има ранна версия на играта, която ще бъде представена през януари 2017 г.

Освен това, подобрена версия на хитовият Wii U ексклузив Splatoon ще бъде включена в пакета към Nintendo Switch, за да се акцентира върху нейните мултиплейър възможности. Новата версия на шарения онлайн шутър ще има и нов режим 1-на-1, в който играчи от две конзоли ще играят на една карта. Nintendo планира тази версия на играта да бъде поддържана с ново съдържание, подобно на Wii U оригинала.

Виж още: Super Mario Run идва за iPad и iPhone на 15 декември

Тагове: