От месеци чуваме слухове, че Sony работи върху съперник на услугата Game Pass на Microsoft, който се оказа основна преработка на услугата PlayStation Plus. Сега компанията най-накрая го направи официално, потвърждавайки, че изцяло новата услуга PlayStation Plus ще бъде достъпна от юни.

Новата услуга е разделена на три нива, а именно PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra и PlayStation Plus Premium. Нивото Essential е идентично със съществуващото предложение на PlayStation Plus, като предоставя две безплатни игри за изтегляне всеки месец, облачно съхранение за сейвове, онлайн мултиплейър и изключителни отстъпки.

Другите две нива обаче са мястото, където виждаме големи промени. PlayStation Plus Extra включва гореспоменатите основни предимства, но и до 400 игри за PS4 и PS5 за изтегляне.

Междувременно нивото на PlayStation Plus Premium предлага както основни, така и допълнителни предимства, но също така носи до 340 допълнителни заглавия. Тези допълнителни заглавия включват игри за PS3 чрез стрийминг в облак, както и заглавия за PS1, PS2 и PSP във варианти за стрийминг и изтегляне. Също така имате достъп до ограничени във времето пробни версии на игри, както и до съществуващата библиотека за стрийминг на PlayStation Now на пазари, където услугата вече е била налична.

Sony изрично спомена, че игри като Returnal, Death Stranding, Spider-Man, Spider-Man: Miles Morales и God of War ще бъдат включени в допълнителните и Premium нивата.

И трите нива се предлагат в Европа, Япония, Обединеното кралство и САЩ.

Ами ако сте на пазар за услуга без непременно стрийминг в облака? Sony обяви услуга PlayStation Plus Deluxe за тези региони. Компанията казва, че тази услуга включва оригинални заглавия за PlayStation, PS2 и PSP за изтегляне, както и ограничени във времето пробни игри. Освен това Sony казва, че допълнителните и основни предимства също са достъпни за тези потребители.

Няма данни за ценообразуването на услугата Deluxe, освен че Sony казва, че ще варира в зависимост от региона и че ще бъде по-евтино от ниво Premium.

Притежателят на платформата с марка PlayStation казва, че няколко пазара в Азия ще бъдат първи с достъп до услугата през юни, следвани от Северна Америка, Европа и останалия свят. Целта е услугата да бъде пусната на „повечето“ пазари с PlayStation Network до края на юни. Освен това Sony потвърди, че се стреми да донесе стрийминг в повече региони, въпреки че не даде прозорец за пускане.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеPS5 контролерът DualSense спечели награда BAFTA за най-добър геймпад