Миналия месец Logitech и Tencent обявиха партньорство за пускане на портативно устройство за облачни игри, наречено Logitech G Cloud Gaming Handheld. По-късно същия месец изображения и подробности за устройството изтекоха онлайн. Днес разбрахме, че преносимият компютър ще струва 350 долара и ще бъде пуснат на пазара на 18 октомври.

На 16 септември Logitech написа в Twitter, че ще проведе предаване на живо в Twitch, за да „отпразнува следващото поколение игри“ на 21 септември. Малко преди събитието да започне, страница за предварителна поръчка очевидно преждевременно стартира на живо в Amazon Canada. Както беше открито от наблюдателни Twitter потребители, продуктовата страница разкри, че преносимият Logitech струва 399 канадски долара. Страницата също така разкри, че очакваната дата на стартиране на устройството ще бъде 18 октомври.

Въпреки че продуктовата страница изглеждаше активна малко по-рано от предвиденото, премиерата не беше помрачена. Logitech официално обяви устройството и други продукти по време на своето събитие. Според компанията джобният компютър също ще се появи в САЩ за 350 долара. Ако обаче поръчате конзолата предварително, ще можете да резервирате бройка срещу 300 долара.

Важно е да се отбележи, че това устройство не е непременно пряк конкурент на Steam Deck. Въпреки че изглежда подобно на него, то повече напомня за Nintendo Switch поради фокуса си върху облачните игри.

Със своята 1080p резолюция, 60fps честота на опресняване, интеграция с Xbox Cloud Gaming (Beta) и Nvidia GeForce Now и 12 часа живот на батерията джаджата може да представлява сериозна конкуренция на Switch, особено като се има предвид, че Switch OLED е приблизително на същата цена.

Снимка: Logitech

Виж още: Това е първият поглед към новата портативна конзола на Logitech