Компаниите Skybound Games и Beamdog обявиха, че ще предложат колекция от класически РС ролеви игри, обновени и практически дебютиращи за конзоли. Те ще вдъхнат нов живот в няколко заглавия, първоначално разработени от майсторите на жанра BioWare.

Става въпрос за поредица игри, базирани на популярната фентъзи вселена Dungeons and Dragons. Игрите от поредицата Baldur's Gate включват Baldur's Gate, Baldur's Gate ll и Baldur's Gate: Siege of Dragonspear. Към тях трябва да добавим и серията Neverwinter Nights, както и Icewind Dale и Planescape: Torment, които ползват прочутия енджин Infinity на BioWare.

Оригиналното Baldur's Gate приключение е класика, излязла за пръв път през 1998 г.

Все още липсва конкретна дата за излизане за което и да е от заглавията и няма официална информация за конзолите, които ще получат портовете, но Skybound и Beamdog заявиха, че планират да пуснат класиките в течение на 2019 г. Игрите ще са налични както на физически, така и в дигитален формати. Baldur's Gate и Neverwinter Nights получиха подобрени издания за PC и мобилни платформи преди, но това ще бъде първият път, когато тези игри ще бъдат достъпни на конзола.

14 технологии от научната фантастика, които вече съществуват

---

Във Facebook Messenger най-сетне може да изтриете онова неудобно съобщение

Тагове: