Вече не е необходимо да стоите на дивана и да играете вашите Xbox One, втренчени в телевизора. От декември ще може да им се наслаждавате във виртуална реалност благодарение на нов ъпдейт на Microsoft.

От 12 декември собствениците на Oculus Rift ще имат възможността да стриймват Xbox One игри от конзолата директно на шлема, като това ще стане чрез ново приложение. Това автоматично няма да ви "вкара" в самата игра, но ще ѝ се наслаждавате на огромен виртуален екран. Всяка игра, която върви на конзолата - било то хитове като Forza Horizon 3 и Halo 5: Guardians или съвместими Xbox 360 заглавия, - ще работи и с Rift. Управлението ще става със стандартен Xbox One контролер, независимо дали го имате като част от пакета с шлема или отделно.

Самото приложение ще се нарича Xbox One Streaming to Oculus Rift и ще може да се свали през дигиталния Xbox One магазин. Това става възможно благодарение на продължаващото партньорство между Microsoft и Oculus VR, уточнява Venture Beat. Шлемът дебютира през март и работи само с Windows 10, като освен това се предлага в комплект с Xbox One контролер.

Очакваната следващата есен ревизия Xbox One Scorpio пък сама ще поддържа виртуална реалност.

Виж още: Кой иска чисто нова конзола PlayStation 4 Slim?