Тазгодишното издание на QuakeCon ще отдаде специално внимание на легендарната шутър поредица Doom. Всъщност Bethesda и id Software вече определиха събитието като „годината на Doom“. Голямата конвенция ще отбележи 25-ата годишнина на поредицата Doom с мащабно събитие в рамките на цели четири дни. Тогава феновете ще видят демо версия на предстоящата Doom Eternal, ще слушат изказвания на разработчиците и ще се забавляват с различни тематични занимания, посветени на Doom.

Самата Doom Eternal също трябва да излезе по-късно тази година за РС и конзоли, така че е закономерно тя да е в центъра на шоуто.

Имайки предвид, че събитието е кръстено на друг шутър на id, организаторите уверяват феновете, че Quake също ще получи доста внимание под формата на турнири и традиционни BYOC (Bring Your Own Computer) LAN партита, за които участниците сами носят своите компютри.

QuakeCon 2019 или „годината на Doom“ ще се проведе между 25 и 28 юли в Далас, щата Тексас. Събитието е безплатно и отворено за всички и ще се стриймва през сайта QuakeCon.org.

Тагове: