Пореден смартфон производител ще излезе с решение за мобилни геймъри. Това е китайският Oppo чиято нова технология Hyper Boost иска да превърне умната слушалка в геймърска машина. На практика, Hyper Boost е нов GPU ускорител, който прави 100 пъти по-бързи настройки на хардуера, за да постигне желаната оптимизация.

Компанията е работила с водещи имена от гейминга и технологичния бранш, като Tencent, Netease, Unreal и Unity, за да въведе оптимизиращата технология в 100-те най-популярни мобилни игри.

В своето прессъобщение Oppo казва, че PUBG и Honor of Kings са сред първата дузина игри, които ще получат незабавно повишение в производителността чрез "полиморфна технология за мрежово ускорение" и "интелигентна дистрибуция на трафика между клетъчните и WiFi канали".

Hyper Boost ще оптимизира и основните приложения за социални медии, като WeChat, Taobao и QQ, които ще получат "драстично ускорение в 39 често срещани сценария на употреба".

Hyper Boost се явява като директен отговор на GPU Turbo, която започна да се появява в телефоните на Huawei от това лято. Технологията оптимизира не само игри и приложения, но и самата система - Орро обещава до 31 процента по-кратко време за зареждане на Android.

Тагове: