Джар Джар Бинкс официално вече не е най-мразеното име във вселената на Star Wars. Тази негативна чест се пада на ЕА, след като компанията коментира публично скандалното си решение да включи т.нар. loot box или пакети с дигитални бонуси в своята игра Star Wars: Battlefront II.

Отговорът дойде в тема в Reddit, посветена на микротранзакциите в новия шутър. В основата на бурната дискусия бе фактът, че ако искате да отключите Дарт Вейдър в играта, ще трябва да играете поне 40 часа... или да платите още 80 долара. Причината е, че най-скъпите герои се търгуват срещу 60 000 кредита.

Коментарът на ЕА гласеше следното:

"Намерението ни е да дадем на играчите усещане за гордост и постижение за това, че са отключили различни герои."

Пуснат само преди 14 часа, постът събра над 125 000 отрицателни вота, с което официално стана най-мразеният отговор в историята на Reddit. Към този момент вече има почти 600 000 негативни гласа.

След бурната негативна реакция от EA направиха стъпка към сдобряване с феновете. Снощи цената на най-скъпите герои падна от 60 000 на 15 000 кредита за Люк Скайуокър и Дарт Вейдър, а за Палпатин, Чубака и Лея - 10 000 кредита (предишната цена беше 40 000). От EA публикуваха промените в официално съобщение, а през Twitter наблегнаха на това, че "слушат феновете".

Истината е, че в Battlefront II се борави с цели три валути, които са преплетени в сложна система за развитие, покупка на персонажи и интересни добавки. От Gamespot направиха подробно видео, в което обясняват всичко, но системата е повече от объркваща. Въпреки че потребителите не са доволни, че плащат за пълна игра, в която обаче ги преследват микротранзакции, Star Wars е достатъчно силно име, за да сме сигурни, че играта ще пожъне успех. Преди две години Star Wars: Battlefront имаше цена на пълна игра, а дори не съдържаше солова кампания и предлагаше много малко съдържание, сравнена с конкуренти. И все пак в рамките на последните два месеца от 2015 година се продаде в около 12 млн. бройки.

Star Wars: Battlefront II заедно със скандалните си схеми за допълнителни плащания излиза на 17 ноември за PlayStation 4, Xbox One и PC. Ще я купите ли?

Още от Play