Хибридната конзола Nintendo Switch вече е дом на някои много готини игри, но истинските експерименти с нея едва сега започват. Така както WiiU и 3DS преди нея бяха отворени за възможностите на Homebrew софтуера, бе въпрос само на време същото да се случи и със Switch.

Хакери се похвалиха, че след няколко месеца на работа с помощта на софтуерния пакет Pegaswitch пускането на нелицензиран софтуер на конзолата вече е възможно. Засега основната пречка изглежда е изискването системата ви да е на фърмуер 3.0.0, което може да е известен проблем, тъй като към момента повечето геймъри вероятно са ъпдейтнали до 4.0.1.

Ако обаче имате конзола с по-нисък фърмуер от 3.0.0, може да актуализирате системната версия до желаното ниво чрез играта Pokken Tournament DX. За момента Homebrew сцената за Switch изглежда съвсем скромна, но създателите на популярния ретро емулатор RetroArch обещават, че той скоро ще работи и на Switch. Както обикновено ние не препоръчваме да правите нещо такова, защото подобни действия анулират гаранцията ви и ви вкарват в потенциално лош път; да не говорим, че по този начин не може да играете Super Mario Odyssey, която изисква най-новия фърмуер.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Play

Най-голямото сателитно радио закупи стрийминг услугата Pandora

3 | 24.09.2018