PlayStation 4 имаше дълга и успешна история, откакто се появи през 2013 г., преминавайки през няколко ревизии, но с появата на PlayStation 5 часовникът започна да отброява последните мигове на старата конзола. Според една японска търговска верига PlayStation 4 вече няма да се произвежда и след като сегашните запаси бъдат изчерпани, Sony няма да зареди с нови.

Новината сама по себе си не е изненадваща, но изглежда малко преждевременна, имайки предвид, че PlayStation5 е на пазара едва от два месеца. За сравнение PlayStation 3 бе спрян официално едва през 2017 г., или цели четири години след дебюта на PlayStation 4.

Нещо повече, сегашната наличност на PlayStation 5 конзоли създава допълнителни проблеми. Още от първия ден покупката на PlayStation 5 стана много по-трудна, отколкото трябваше да бъде на този етап. Sony не само произведе малко бройки, но комбинацията от некоординирани доставки и спекуланти направи почти невъзможно да се сдобиете с PlayStation 5 по официален начин.

Все пак миналия месец Sony намекна, че не възнамерява да зарежда търговските вериги с PlayStation 4 Pro в бъдеще, без да се ангажира с конкретна дата кога ще стане това. Ако по-мощната ревизия на PlayStation 4 бъде спряна от производство, това обаче автоматично означава, че дебелата и тънката версия на стандартния PlayStation 4 със сигурност няма да са част от плановете на японския гигант, който очевидно ще разчита само на PlayStation 5.

Снимка: Sony

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

Тагове: