Новият епизод на подкаста Play Watch Listen разкри интересни подробности за функционалността на PlayStation 5 контролера. Композиторът Остин Уинтър, който е работил по Journey и Assassin’s Creed: Syndicatе, сподели, че благодарение на новата технология, скрита в DualSense, играчите ще могат да усещат деликатни изживявания в нивата като капки дъжд или подухване на вятър.   

По този начин дизайнерите ще могат да включат засилващи потапянето в игрите ефекти като климатични промени – нещо особено любопитно, когато става въпрос за екшън приключения с отворени светове. Тази новина идва само дни след като видяхме демото на новия Unreal 5 енджин, който обещава невероятно отчетливо качество на звука чак до капването на всяка отделна капка дъжд. 

Контролерът DualSense представлява еволюция на DualShock концепцията, която служи вярно на Sony от почти две десетилетия. Той беше показан през април и до момента е първият и единствен хардуер с марката PlayStation 5, който сме видели. Очаква се самата конзола да бъде демонстрирана през юни и да се появи на пазара в празничния сезон в края на годината.

Виж още: Ето така ще стартира лъскавия ви нов Xbox Series X (ВИДЕО)