След поредица от слухове и спекулации Sony зарадва милиони геймъри, демонстрирайки нова и подобрена версия на своята конзола PlayStation 4, която ще бъде достъпна на пазара в Япония, Северна Америка и Европа от 16 септември 2016 г. Препоръчителната ѝ цена за територията на България е 599 лв. за системата с 500 GB твърд диск.

Подобренията в новата ревизия на конзолата личат от пръв поглед - преработената вътрешна архитектура намалява обема на конзолата с над 30%, сравнено с предходните модели. Теглото на машината е редуцирано с 25%, сравнено с първите модели от CUH-1000 серията, и 16%, сравнено с настоящите от CUH-1200 серията. Новата PS4 конзола е с увеличена енергийна ефективност, след като потреблението на енергия е намалено с повече от 34% в сравнение с първите модели и 28%, сравнено с настоящите такива.

С насочен поглед към бъдещето на визуалните технологии, всички PS4 системи, включително PS4 Pro, ще поддържат HDR визуална технология (High Dynamic Range). Същата ще позволи възпроизвеждането на светлосенки и обогатена палитра от цветове. Геймърите, които притежават HDR-съвместими телевизори, ще се забавляват с игри и съдържание, което впечатлява с реалистичност, живописност и неподправеност.

Разбира се, не трябва да пропускаме и ядрото на всяка конзола, а именно вълнуващите игри. Sony подготвя самостоятелно или в сътрудничество с ключови партньори заглавия като Gravity Rush 2, Horizon Zero Dawn (SIE WWS), Persona5 (ATLUS CO.,LTD.), Ryu Ga Gotoku 6 Inochi no Uta.(SEGA Games Co., Ltd.), The Last Guardian (SIE WWS), Thumper (Drool) и др.

Виж още: PlayStation 4 Pro с 4K HDR гейминг е реалност

Тагове: