Team Liquid е новият шампион на престижния турнир The International по DotA 2, което освен титлата носи на играчите и 10.8 милиона долара.

Сред тях има и българин - това е Иван Иванов, по-добре познат с гейминг прякора си MinD_ContRoL. Кариерата на варненеца стартира през 2014 г. с отбора на Vast Cast. Той е първият нашенец, станал милионер от електронни спортове.

Представителите на Европа победиха своя китайски опонент Newbee на финала, който пък трябваше да се задоволи с второто място и 3.9 милиона долара. Срещата до три победи от пет мача приключи с безапелационното 3:0 в полза на Team Liquid.

Третото място е за LGD.FY и идва с чек за 2.4 милиона долара.

Седмото годишно издание на турнира се проведе в Сиатъл при рекорден награден фонд от 24 милиона, след като през 2016 г. отборите се бореха са разпределението на 20.7 милиона долара. Парите са набрани от фенове чрез техните покупки на виртуални предмети в играта.

Във финалите участваха общо 16 екипа и бъдещият шампион Team Liquid за малко да се размине с участието си още в самото начало, но благодарение на упорство и добрата си игра момчетата преодоляха неблагоприятния старт.

Тагове: