Вбесени геймъри създадоха петиция за спирането на предстоящата игра на Ubisoft - Far Cry 5. Вероятно вече можете да се сетите причината за петицията - поставянето на фундаменталистки християнски култ в ролята на злодеите на заглавието.

Описанието на самата петиция обяснява, че изборът на Ubisoft за антагонистка групировка в Far Cry 5 е чисто и просто неприемлив. Изглежда това е била последната капка за групата геймъри, които вече са на края на търпимостта си след скандалa Gamergate, отвратителните напоследък AAA заглавия, цензурата в гейминг медиите и "продължаващото дискриминационно отхвърляне на личността им от романтичните им половинки, след като разберат какво е хобито им". Петицията дори включва "полезни" предложения към Ubisoft как да отговорят адекватно на организираната от фенове кампания. В списъка са включени неща като сменянето на злодеите от християнски фундаменталисти към мюсюлмани или чернокожи или преместването на играта от САЩ в Канада. Защото северната съседка на Щатите е толкова известна с богатата си история на фундаменталистки култове, нали?

За още по-добро разбиране на мотивацията на всичките 191 души, подписали петицията до момента, погледнете любопитната секция "причини за подписване".

Тагове: