Първият пълен трейлър на Far Cry 5 най-накрая излезе и показва, че действието в новата част ще пренесе в САЩ. И това дори не е най-интересното, тъй като играта за първи път ще ни позволи да летим със самолети и да създаваме свои собствени герои.

И така, какво друго може да очакваме от Far Cry 5? Какво всъщност е Far Cry 5?

Far Cry 5 е технически шестата игра от поредицата Far Cry, ако включим и Far Cry Primal. Ако включим обаче и Far Cry: Instincts, и Far Cry 3: Blood Dragon, бройката става по-голяма.

Подобно на Far Cry 4, "петицата" е шутър от първо лице с ролеви елементи, чието действие се развива в един огромен отворен свят. В първия трейлър виждаме, че едно от нещата, които ще можем да правим извън главната история в играта, е да ловуваме елени, да ловим риба и други подобни дейности. Да, поредицата Far Cry винаги е имала извратено чувство за хумор и новото издание няма да изостане в този аспект.

Къде се развива действието във Far Cry 5?

За първи път историята във Far Cry ще се развива на територията на САЩ – така наречената Hope County в щата Монтана. Официалният трейлър показва градчето Fall's End, където живее Джоузеф Сийд и неговото семейство.

Фамилията Сийд - начело с Джоузеф, известен като Отецът, и неговите братя и сестри, известни като Предвестниците, членуват в култа Project at Eden's Gate и набират цивилни граждани по дълбоко религиозна, вероятно престъпна причина. В околностите на Fall's End има гори, земеделски земи и поля, където ще се развива действието. Все още не знаем колко голям ще бъде отвореният свят във Far Cry 5, но очакваме да е поне толкова, колко беше в последните няколко части.

За първи път в поредицата ще можете да изберете своя главен герой. В началото ще създадете аватара си чрез множество опции за персонализиране, сред които и избор на пол. След като вашият герой бъде създаден, ще започнете играта като младши заместник шериф на Hope County с една единствена цел - да заловите Джоузеф Сийд и да го предадете на американските маршали.

Във Far Cry 5 има още трима главни героя, всеки един водач на съпротивата срещу фамилията Сийдс:

  • Пастор Джером е загубил цялото си паство в Project at Eden's Gate, така че е готов да се вдигне на оръжие срещу култа.
  • Местния собственик на бар "Мери" иска да отмъсти за баща си, убит от членове на фамилията Сийд.
  • Ник Ри е източникът на летящите превозни средства, които ще бъдете в състояние да пилотирате в играта.

Ubisoft не разкри дали Far Cry 5 ще има мултиплеър опции, но за това ще разберем съвсем скоро. Играта трябва да излезе официално на 27 февруари 2018г.

Тагове: