Изглежда следващите две години ща са изключително силни за филмите, базирани на игри. Тази година очакваме WarCraft и Assassin’s Creed. Днес разбрахме, че е планиран филм, базиран на stealth игрите Thief, или по-точно на Thief 4 (Thi4f) от 2014, която постави ново начало на поредицата.

По информация от The Hollywood Reporter, базираното в LA филмово студио Straight Up Films е придобило правата за филмиране на игровата поредица. Най-известният проект на студиото до сега е трилърът с Джони Деп от 2014 г. „Превъзходство“. Със сценария на филма по Thief са се заели Адъм Мейсън и Саймън Бойс, работили по тазгодишния Misconduct с Джош Дъмел, Антъни Хопкинс и Ал Пачино. Thief ще се развива в същата „фентъзи вселена“ от играта, като главният герой, „майстор-крадец“ ще се бори да я освободи от тиранията на зъл магьосник.

Не че не звучи интересно, просто е странно, че някой изобщо е решил да прави филм по неособено популярна поредица (особено в последните години). Вероятно създателите са решили да се възползват от позитивния прием, който има към гореспоменатите филми по игри – WarCraft и Assassin’s Creed, за последния от които вече е потвърдено и продължение. Дано само Thief не върне филмите по игри обратно в забвението, в което ги постави Уве Бол преди няколко години.

 

Разбрахте ли, че Microsoft затварят Lionhead Studios

Тагове: