Вчера Microsoft официално съобщи спирането на работата по free-to-play кооперативната мултиплейър игра Fable Legends, която беше в разработване от 2012 г. насам. Новината дойде изненадващо, тъй като само преди седмица Lionhead разпространиха ключове за следващата фаза от затворената бета на играта. Изглежда обаче, че проектът ще бъде последният за легендарното студио Lionhead, създадено от Питър Молиньо. От Microsoft вече са започнали да водят разговори със служителите и са стартирали процедура по релокиране на ресурсите на студиото.

Добра новина все пак има за играчите, които са вложили реални пари в играта. „Ще възстановим напълно средствата, използвани за закупуване на злато в играта“, съобщават от Lionhead на официалния сайт на Fable Legends. „Всеки, който може да се възползва от това, ще получи подробна информация по e-mail в следващите 7 дни.“

Fable Legends ще продължи да функционира до 10 сутринта българско време на 13 април. Играчи, които са активни в бетата в момента, ще могат да продължат приключението си, но създаването на нов акаунт е невъзможно. Разпространените миналата седмица бета-ключове няма да бъдат активирани.

Lionhead Studios е създадено през 1996 г. от Питър Молиньо, Марк Уебли, Тим Ранс и Стив Джаксън. Придобито е от Microsoft през април 2006 г. През 20-годишната си история студиото е създало някои от най-иновативните и обичани игри, най-известни от които са RPG поредицата Fable и RTS-a Black and White, публикувана от Electronic Arts, преди Lionhead да мине под шапката на Microsoft.

Разбрахте ли, че в Амстердам отвориха VR кино?

Тагове:
Още от Play