На провеждащото се ежегодно Comic-Con International изложение в Сан Диего, бе обявено, че ще се „съживи“ един аркаден side-scrolling платформен хит на Capcom от 1989г., Strider.

Заглавието на Capcom запазва класическия 2D геймплей на оригиналната игра, но все пак добавя и някой съвременни 3D ефекти. Подобно на оригинала, в новата Strider действието ще се развива в антиутопичното бъдеще през 2048 година, когато мистериозен диктатор е завладял целия свят. Акцент в битките отново е летящата акробатика в стил „скачаш и удряш“.

Този път играчите ще обхождат града много по подробно, а през това време ще отключват и нови способности, за да получават достъп до нови области от него. Графиката е зашеметяваща, а ефектите са повече от красиви.

Динамиката и битките са също страхотно изпълнени и ще ви пренесат в един напрегнат екшън, в който няма да може да си поемете дъх.

Strider се разработва от Double Helix Games. Игра ще бъде пусната в началото на 2014 г. за широк кръг от платформи, включително Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3 и PC.

Задължително гледайте трейлъра по-долу и се убедете сами в качествата на Strider!

 

Тагове:
Още от Play