Blizzard нагази в коварните води на платените модове за своята стратегия в реално време StarCraft 2. Скоро геймърите ще могат да си купят две платени карти, всяка на цена от 5 долара, като приходите се разделят между компанията и техните създатели.

Първата, на име ARK Star, превръща играта в походово тактическо заглавие и дава възможност за нова екипировка, нови умения за единиците и качването на нива.

От друга страна Direct Strike е платена версия на една от най-популярните StarCraft 2 карти. Тя разиграва класическа битка за надмощие и завладяване на противниковата база.

Blizzard твърди, че картите са отличен пример за това, какво могат да постигнат създателите на съдържание, но не е ясно как геймърите ще реагират на платените модове. Компанията искаше да продава съдържание за StarCraft 2 още от 2009 г., но едва сега смята, че е намерила правилния формат за това.

Ситуацията е много деликатна – през април 2015 г. Bethesda се отказа да продава платени модове за Skyrim в Steam, след като огромната негативна реакция на потребителите накара Valve да върнат всички пари.

Тагове: