Познатата на феновете на аркадния гейминг компания SNK става поредното име, което ще излезе на пазара на ретро конзоли. След като вече видяхме NES Classic Edition и SNES Classic Edition, а наскоро SEGA анонсира и Mega Drive Mini, сега е ред на SNK да се присъедини към тази тенденция с нова ревизия на обичаната Neo Geo. Геймърите от 90-те години помнят конзолата като високобюджетна домашна система с богат каталог и безупречен като качество и визия аркадни портове на също толкова невъзможни цени.

Новата ревизия на конзолата е създадена, за да отбележи 40-ата годишнина на SNK. Макар че много от заредените с нея игри вече са налични за сваляне през услуги като PSN, XBLA и eShop, нищо не се доближава до това да си припомните как изглеждат и се играят аркадните класики на системата, за която са първоначално създадени. Сред потвърдените игри влизат такива от култови поредици като Fatal Fury, King of Fighters и Samurai Shodown.

Това не е първият път, когато SNK прибягва до подобно решение; Neo Geo X беше портативна конзола, която може да се включва към телевизор и идва с предварително заредени игри. Тогава тя не успя, но възродената мания по ретро конзолите дава нов шанс на поколения геймъри да се запознаят с каталога на компанията.   

Тагове: