PlayStation 5 стана най-бързо продаваната геймърска хардуерна платформа в историята на САЩ, показва маркетингово проучване на NPD Group. Оценката на анализатора Мат Пискатела идва на базата на приходите в долари, генерирани от продажбите на PlayStation 5 след четири месеца на пазара.

В същото време обаче проблемите с доставките на PlayStation 5 доведоха до това конзолата да бъде втората най-продавана система през февруари, изоставайки от Nintendo Switch както по продадени бройки, така и по приходи. Така хибридната конзола на Nintendo вече е най-продаваната конзола в САЩ за рекордните 27 поредни месеца на база на продадените бройки. По данни на NPD приходите от продажби на Switch до момента изпревариха тези на DC и сега хибридната конзола е втората най-продавана платформа в историята на Nintendo след Wii и седмата общо в историята на американския пазар.

Освен това общите разходи по геймърски хардуер, игри и аксесоари през февруари са били 4.6 милиарда долара, което е рекорд за този месец и представлява скок от 37 процента на годишна база. Най-продаваната игра през февруари е Super Mario 3D World+Bowser’s Fury, следвана от Call of Duty Black Ops Cold War и Persona 5: Strikers.

Снимка: Sony

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

Тагове: