По данни на маркетинговата компания NPD Group, през януари 2021 г. PlayStation 5 успя да счупи рекорда за най-много приходи от продажби на конзоли за един месец, който повече от десетилетие принадлежеше на Wii. Това се случва въпреки факта, че новата конзола на Sony постоянно е в ограничени количества откакто дебютира на пазара през ноември 2020 г.

По актуалните данни, Switch все още е най-продаваната конзола като общи бройки, но PlayStation 5 е донесла повече приходи през януари 2021 г. от всяка друга конзола от 2009 г. насам.

Като цяло, гейм индустрията приключи един доста добър месец, в който общите харчове в бранша достигнаха 4.2 милиарда долара, което е увеличение с 42 процента на годишна база. Без изненада, шутърът Call of Duty:  Black ops – Cold War е най-продаваната игра през януари, докато негов подгласник е Assassin’s Creed Valhalla като новото екшън приключение вече е втората най-бързо продавана игра от историческата поредица.   

В същото време обаче, януари бе много тежък месец за Cyberpunk 2077, която се срина на 18-то място от 2-рото, което заемаше през декември 2020 г. Междувременно, Spider-man: Miles Morales, която е представител на скромната селекция ексклузиви на Sony, е на трето място.

По-долу може да видите най-продaваните игри за януари 2021 г:

    Call of Duty: Black Ops Cold War

    Assassin’s Creed Valhalla

    Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

    Madden NFL 21

    Animal Crossing: New Horizons

    Mario Kart 8: Deluxe

    Ring Fit Adventure

    Call of Duty: Modern Warfare

    Super Smash Bros. Ultimate

    NBA 2K21

    Super Mario 3D All-Stars

    FIFA 21

    Immortals: Fenyx Rising

    Mortal Kombat 11

    Just Dance 2021

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    Minecraft: PS4 Edition

    Cyberpunk 2077

    Super Mario Party

    EA Sports UFC 4

Снимка: Sony

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

Тагове: