Още от времето на PlayStation 2 Sony винаги създава по-тънки версии на своите конзоли. След като PS5 излезе на пазара преди около три години, се появиха въпроси дали Sony ще направи тънка версия на PS5. Няколко нови изтичания на информация показват, че гигантът може би работи по PS5 Slim.

Видеоклип на това, което изглежда е нова версия на PS5, изтече в X (бившата Twitter) чрез BwE_Dev. Видеото показва ръка, която държи и размахва конзолата напред-назад. Не е сигурно какъв точно е този нов модел на PS5, но може да е слуховете за PS5 Slim, въпреки че не изглежда много по-малък от PS5 във видеото. Имайте предвид, че не можем да потвърдим истинността на това изтичане или да гарантираме за надеждността на този източник.

В китайския форум A9VG се появи изтичане на частична снимка на нещо, което изглежда като нов дизайн на PS5. Изображението изглежда, че също съвпада с визията на конзолата от видеото. Според това изтичане този модел е с 5 см по-малък на височина, но със същия размер на дебелината. Споменава се също така, че в средата е добавен черен прорез, дисковото устройство е сваляемо, а в предната част има два USB-C порта.

Въпреки че се появиха слухове за подготвяна версия на PS5 Pro, нямаше много информация за потенциална тънка версия на PS5. Още веднъж - легитимността на това изтичане не е ясна, така че не го приемайте за чиста монета.

Снимка: Unsplash

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно