На Световния мобилен конгрес в Лас Вегас Verizon привлече вниманието, когато обяви партньорство между мобилния оператор, Razer и Qualcomm. Партньорството ще доведе до това, което Verizon твърди, че е първият в света 5G геймърски компютър с Android – Razer Edge 5G.

Световният мобилен конгрес в Лас Вегас е една от най-големите конференции в Северна Америка. Днес някои от ръководителите на Verizon излязоха на сцената, за да обявят Razer Edge 5G. Портативното устройство е съвместно усилие с Razer и Qualcomm, което Verizon казва, че ще получи пълно разкриване на RazerCon на 15 октомври.

Въпреки че Verizon засега ограничава подробностите, компанията спомена, че системата ще използва платформата за игри Snapdragon G3X Gen 1 на Qualcomm. Verizon също казва, че Razer Edge 5G ще ви позволи да изтегляте игри, да стриймвате от конзола или да играете директно в облака.

В края на 2021 г. Qualcomm обяви подобно устройство за игри „всичко в едно“, но тогава това беше само прототип без име. Новото устройство, което Verizon обяви днес, вероятно е финализираната версия на устройството, обявено от Qualcomm миналата година.

Със сигурност изглежда, че пазарът на портативни конзоли става доста претъпкан в наши дни. Сега Nintendo Switch и Steam Deck трябва да се справят с тази нова система и новото стрийминг устройство на Logitech - Logitech G Cloud Gaming Handheld. Въпреки че Verizon и Logitech създават нова конкуренция, остава да се определи дали тези нови преносими компютри могат да успеят в пространство, доминирано от гиганти в индустрията като Nintendo и Valve.

Снимка: Verizon

Виж още: Новото джобно геймърско РС на OneXPlayer с AMD 6800U вече е налично