Тази седмица на CES 2016 Razer представи новата си уеб камера Stargazer, насочена специално към геймърите. Тази камера съдържа RealSense SR300 сензори за изображения на Intel и предлага резолюция от 720p при 60 кадъра в секунда (fps), което съвпада с честотата на кадрите на съвременните видеоигри. Тя също може да се справи с 1080p при 30 кадъра в секунда, ако искате да я използвате за конвенционални видеоразговори.

Stargazer разполага и с технология за автоматично шумопотискане за микрофона и има динамична функция за отстраняване на фона, без необходимостта от физически зелен екран.

Камерата може да проследява до 78 точки на лицето и 22 точки за всяка ръка, което позволява на потребителя да стартира приложения с жестове на ръката или да отключи компютъра си само с поглед (ако приемем, че използва Windows 10).

Нещо повече, камерата може да сканира всичко, което вижда, в 3D и да праща изображенията към вашия 3D принтер. Stargazer ще се продава за 200 щатски долара, когато се появи в магазините през Q2 на 2016 г.

 

CES 2016: Kodak съживява серията камери Super 8