Не е тайна, че се очаква DLC на Grand Theft Auto Online, наречен Heists (Обири). Този мултиплейър режим има пет уникални направления, включващи общо 20 мисии, които ще доставят до около 20 часа геймплей.

Всяка онлайн мисия ще изисква четирима играчи, които имат ранг 12 или по-висок, а единият от участниците се назначава за лидер на групата. За да осъществите обир, ще трябва да притежавате скъп апартамент, който осигурява достатъчно място за настаняване на екипа ви, с който ще планирате всички стъпки. Ще се наложи да направите някои по-ранни стъпки в подготовката, преди да се обадите на останалата част от вашия екип, което включва избор на подходящите хора, задаване на роля, избор на облекло и план как ще се раздели плячката.

Понякога може да не искате да бъдете лидер на групата, затова Rockstar гарантира на всеки член на екипа уникална роля - като хакер, автомобилен експерт и т.н. Играчите ще получат достъп до нови превозни средства, нови оръжия, нови елементи и нови дрехи, както и възможност за посещение на някои изненадващи места и взаимодействия с някои познати герои от историята.

За да възнагради играчите, Rockstar ще предложат стимули в зависимост от начина, по който са завършили обирите. Те ще получават и парични награди, ако успеят да завършат мисии по определени критерии - времето, нанесените щети и точността ще бъдат от ключово значение тук.

Ако се чудите защо е отнело толкова време на RockStar да направят това DLC, то Имран Сарвар, продуцента на GTA Online, признава, че създаването на перфектната онлайн динамика е "по-трудно, отколкото очаквахме. Всеки път, когато си мислехме, че сме много близко, нещо ни връщаше в изходна позиция."

За съжаление все още няма официална информация кога актуализацията ще дойде за всички платформи, но сега поне имаме представа какво ще получим.

 

 

А знаете ли, че PC версията на Grand Theft Auto 5 идва на 27 януари?