След вълнуващата премиера на Unreal Engine 5, демонстрирала истинските възможности на PlayStation 5, очаквано акцентът попадна върху техническите характеристики конзолата. Според Тим Суийни, основателя на Epic, в момента solid-state технологията, залегнала в концепцията на PS5, няма аналог на PC пазара.

„Архитектурата на устройството за съхранение на данни в PS5 е изпреварилa времето си. В момента подобно SSD не е налично на пазара за PC компоненти. Пускането му в производство определено ще помогне за еволюцията на компютрите“, заявява Суийни пред The Verge.

Това по никакъв начин не означава, че комерсиалните SSD устройства няма бързо да наваксат разликата в производителността. От Sony споделят, че скоро ще публикуват списък със съвместими с PlayStation 5 дискове, които се доближават до параметрите на разработеното от японската компания устройство. Microsoft от друга страна отдавна разкриха, че си партнират със Seagate при разработката на SSD технологията при Xbox Series X.

Междувременно с нетърпение очаквайте официалната премиера на PlayStation 5, защото тогава ще се насладите на кадри от реални next-gen заглавия.