Modern Warfare III вече изпълни годишната квота на Call of Duty и сега предстои изчакване до появата на следващото заглавие. Въпреки че до официалното обявяване със сигурност остават месеци, нов доклад може би хвърли известна светлина върху това каква обстановка може да обхваща заглавието, по-дългото от обичайното време за разработка и други аспекти.

Според източници, запознати с разработката, които са говорили с Windows Central, заглавието ще пренесе играчите в 90-те години на миналия век, за да се съсредоточи върху войната в Персийския залив. Заглавието му може да бъде и просто Black Ops: Gulf War, като се появи като шесто заглавие в популярната подсерия.

В докладите се посочва, че в кампанията ще има фокус върху ЦРУ, като ще се следва "нюансиран разказ" за конфликта с множество гледни точки. От страна на мултиплейъра според изтичането на информация се завръщат популярни карти от предишни заглавия на Black Ops като Grind и WMD. Освен това се съобщава, че ще се появят и зомбита, но в стандартния формат, базиран на кръгове.

Според доклада вече се планират и бонуси за предварителна поръчка, като основен акцент е ранният достъп - нещо, което става популярно при големите издания. За Black Ops Gulf War времето, което ще бъде предложено на клиентите, направили предварителна поръчка, може да бъде в рамките на седмици за мултиплейър частите, докато кампанията може да бъде отключена няколко дни преди старта.

Твърди се, че това заглавие от Call of Duty е първата игра от поредицата, която ще отнеме четири години време за разработка. С броя на студиата, които Activision поддържат поредицата, обикновено нова игра се разработва в рамките на 2 - 3 години. В някои доклади обаче се посочва, че тазгодишната Call of Duty: Modern Warfare III е получила само малко повече от година време за разработка преди пускането си на пазара, което е довело до лош прием по отношение на кампанията и наличното съдържание.

Както обикновено, приемайте този доклад с известна доза съмнение, докато Microsoft, Activision или Treyarch не направят изявление относно следващата Call of Duty игра.

Снимка: Activision

Виж още: Без огледала за обратно виждане за автоматизираните возила без водач