Xbox обяви конкурс в сътрудничество с Warner Bros. Pictures за популяризиране на предстоящия филм Wonka, в който един късметлия ще спечели редица шоколадови лакомства, включително вдъхновен от Wonka Xbox Series X и ядлив контролер.

Победителят ще получи и обикновен черен безжичен контролер Xbox, тъй като шоколадовият контролер вероятно не може да се използва с конзолата.

Компанията отбелязва, че това е първият в историята "официален ядлив" контролер за Xbox, което поражда въпроса - кой и от какво прави неофициални ядливи контролери за Xbox? Шоколадът би бил последният ни избор. Сигурно ще се разтопи много бързо в ръцете ви, нали?

Шоколадовият контролер на Xbox, който може да се консумира, е "100 процента чист шоколад" и ще се предлага опакован в златно фолио. Лимитираната серия Xbox X е проектирана така, че да прилича на шоколадово блокче с логото на Уили Уонка отпред, и Xbox заяви, че "не е годен за консумация", в случай че може да се заблудите.

Това не е първият случай, когато Xbox раздава ексцентрични контролери в рамките на промоции. По-рано тази година компанията проведе състезание на тема "Костенурките нинджа", в което наградата беше Xbox контролер с аромат на пица.

За да спечелите пакета, трябва да ретуитнете публикувания от компанията туит преди 14 декември. Надяваме се контролерът да не се разтопи по пътя към победителя по пощата.

Снимка: Xbox

Виж още: AI може да създава герои, диалози и мисии в бъдещите ви Xbox игри