Какво става, когато решите да пишете на голяма гейминг компания с личен проблем, който имате с тяхното устройство или игра? Мейлът ви отива в кофата или получавате стандартизиран, неособено полезен отговор. Писмото на Питър Бърн от Ню Джързи до Sony обаче има друга съдба.

Геймърът, диагностициран с церебрална парализа, пише до екипа на PlayStation за проблема си с тъчпада на DualShock 4 контролера на PlayStation 4. Заради състоянието си Питър, без да иска, доста често натиска тъчпада на джойстика, което паузира играта, за да извади определен интерфейс, както Питър демонстрира в интервюто си с тв канала News 12 с играта The Division. Той успява да се свърже със служителя от маркетинговия отдел на Sony Алекс Наваби, обяснявайки в мейла си за неврологичното си състояние и как гейминг изживяването му се разваля заради липсата на контрол върху движенията си. Наваби взима присърце съобщението и обещава на Питър, че ще му сглоби специален контролер, който ще реши проблема. И наистина го прави!

Преди два дни Питър получава контролера по пощата, придружен с писмо от Наваби. Пълният му текст можете да видите на Facebook страницата на Питър. В писмото Наваби споделя, че са му били нужни около 10 часа, 3 стандартни DualShock 4 контролерa и преработка на концепцията им, за да го създаде. В случая не става въпрос само за деактивиране на тъчпада, тъй като той има важни геймплей функции. Наваби добавя допълнителен бутон близо до мястото, където Питър захваща контролера, и прехвърля функционалността на тъчпада на него. Сега Питър може да се наслаждава на игрите си точно както всеки от нас и без досадни прекъсвания, причинени от неврологичния му проблем. Наваби му е обещал още един контролер, който ще сглоби, след като получи информация от Питър за проблеми и предложения за подобрение на дизайна.

"Въпреки че не мога да помогна на всеки, който има този проблем, поне мога да помогна на теб. Ще ми се да имах какво още повече да ти дам", пише Наваби в писмото си. "Той направи много повече, отколкото очаквах", отвръща Питър в интервюто си пред News 12.

Sony все още не са коментирали официално по случая.

Разбрахте ли, че Samsung започват масово производство на сгъваеми дисплеи?